Pui manastiresc

de Miha in Pui, 16 Mai 2013 | 9497 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 copănele de pui
  • 200 g ciuperci proaspete
  • 75 g kaiser
  • 5 cepe verzi (doar partea albă și puțin din cea verde)
  • 50 ml vin alb
  • 50 g unt
  • 4 căței de usturoi
  • sare și piper
  • boia de ardei
  • cimbru
  • 3 linguri smântâna
  • 1 ou
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui manastiresc:

Pentru că n-am avut pui de curte, dar aveam în congelator niște aripioare de pui și o spinare, am facut o supa clara de pui, pe care am folosit-o la prepararea acestei rețete, în loc de apă.

Punem vasul pe foc și topim o parte din unt. Adăugăm carnea, pe care am condimentat-o cu sare, piper și boia de ardei. O rumenim ușor pe toate parțile. Punem supa, atât cât să se acopere carnea, apoi dăm vasul la cuptor, pentru vreo jumătate de oră, timp în care ne vom ocupa de restul ingredientelor.

Topim restul de unt într-o tigaie și adaugăm kaiser-ul taiat fâșii. Amestecăm și prăjim kaiser-ul pâna se topește grăsimea. Adăugăm ceapa tocată și călim până se înmoaie, apoi punem și ciupercile spălate și tăiate felii.

După ce ciupercile s-au înmuiat puțin, turnăm vinul și mai adaugăm putina supă. Sărăm și piperăm după gust și punem și cimbrul și usturoiul pisat.

Scoatem vasul din cuptor și turnăm deasupra cărnii sosul cu ciuperci. Punem din nou pe foc și lăsăm la fiert, acoperit cu capac.

Trebuie să mai rezistați mirosului ce iese de sub capac, doar vreo 20 de minute, timp în care vom bate oul cu puțină sare, piper si smântână. Pregătim și verdeața, să o avem la îndemână, gata spălată și tocată mărunt.

Turnăm sosul de smântână în vas, peste carne, mai dăm câteva clocote și presărăm cu verdeață.

Se servește caldă, cu mămăligă.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui manastiresc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (39)

DIANA B 1

08.03.2014, 11:00

Mihaita puiule , sa te pregatesti sa vii la Onesti ... azi i-a venit randul , toate lumile fac opturi sau se distreaza-n crasme , daca mai au vreun chef si mie-mi arde de pui manastiresc .

Miha 1

08.03.2014, 11:29

vai di mini... acu ma imbrac si vin!

reisnaor_2006 1

28.09.2014, 00:15

o idee minunata

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pui manastiresc